Ofte stillede spørgsmål

Her besvarer vi nogle af de grundlæggende spørgsmål omkring teambuilding. Forhåbentlig kan de være en hjælp til at få afklaret nogle af de spørgsmål I har.

Hvad er teambuilding?

Teambuilding er et vidt begreb. Men fælles for dem alle er det gælder om at skabe nogle bedre relationer imellem de ansatte, som kommer virksomheden til gavn. 

Typisk er udbyttet flere af disse:

  • Samarbejde og holdfølelse

  • Styrket arbejdsmotivation

  • Bedre kommunikation

  • Faglig fokus på evt. problemer 

  • Bedre sociale relationer

Langt de fleste arbejdspladser har fokus sociale relationer når de forespørger på teambuilding, hvor bl.a. kokkeskoler er en klassisk teambuilding aktivitet, der kombinerer både aktivitet og spisning. Derudover er der mange virksomheder der har brug for at bearbejde en speciel problemstilling i virksomheden; det kan f.eks. være dårlig kommunikation på tværs af afdelinger, eller en sammenlægning af afdelinger der kræver en accelereret kickstart af samarbejdet, og så er det typisk andre teambuilding aktiviteter man går efter. Ring eller skriv for konkret vejledning.

Hvor er det bedst af afholde teambuilding?

En generel hovedregel er at det er mest optimalt at komme væk fra de vante rammer, da det er nemmere at bryde de normale roller man varetager. Jo mere ligestillet man er i teambuilding, jo bedre.

I vinterhalvåret er det bedst at planlægge en event indendørs. Der er mange konference- og møde-steder som kan bruges til den slags. Man kan også vælge at trodse vejret og afholde mindre events udenfor (maks. 1-2 timer i vinter-halv-året, da det ellers bliver for koldt).

Om sommeren er der mange der gerne vil være udenfor, og der er også rigtig mange gode teambuilding aktiviteter som man kan afholde ude, og som er sværere at afholde indenfor, bl.a. på grund af plads-krav til areal og lofthøjder.

Tag kontakt til os for at høre hvad der kunne passe jer.

Hvor lang tid varer en typisk teambuilding event?

Det kommer an på hvad man vil have ud af det. Hvis det er en simpel fyraften aktivitet inden man skal ud og spise, så kan 1,5 time være nok. Hvis det er en sommerfest, så bruger man typisk hele dagen, evt. en halv dag med noget fagligt/internt, og så den anden halvdel til teambuilding. Julefrokost-events er typisk halvdagsarrangementer inden selve julefrokosten starter. Derudover kommer der 2-4 timers events, som typisk bliver brugt som afdelingsaktiviteter.

Har du spørgsmål? Ring til os:
71 99 26 06
1.653
Virksomheder har bedømt vores teambuilding.
4,5 ud af 5

Modtag 5 gratis teambuilding øvelser

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt 5 gratis teambuilding øvelser