Slagelse ligger perfekt for jer, der skal samle folk til en dag i teambuildingens tegn fra nær og fjern – også Jylland og Fyn – da det blot gælder om at dreje ind til venstre kort tid efter, I er kommet af Storebæltsbroen. Læs med på siden her, og bliv klogere på, hvilke muligheder I har med teambuilding i og omkring Slagelse.
Vælg kategori
Vi anbefaler at bruge Optimeet til at booke en venue. Med deres 20+ års erfaring kan de give jer god og personlig betjening og vejledning i hvilken venue der er den rette for jer.
Lige inden eller efter broen? Ja, det kommer jo an på, hvordan du ser det, og hvor I landet du og dine kollegaer er lokaliseret. Men hvad end I kommer fra den ene eller anden side af Sundet, ændrer det ikke på, at I til stor fornøjelse kan planlægge og tilbringe en til flere dage i Slagelse, når der skal teambuilding på programmet. Slagelse ligger nemlig som en hyggelig og ikke mindst livlig by tæt på Storebæltsbroen, blot 90 kilometer fra København samt 75 kilometer fra Odense.
Den vestsjællandske by er både tæt på transportmuligheder og ikke mindst smuk natur. Grundet den korte vej til broen mellem Fyn og Sjælland, faktisk ikke mere end knap 20 kilometer, er der altså ikke langt til kyststrækningen, hvilket naturligvis også giver en lang række muligheder for teambuilding under åben himmel – men det vender vi tilbage til.
Først og fremmest tager vi en tur rundt i Slagelse, som giver det forkromede billede af, hvilke muligheder, seværdigheder og steder, I kan slå jer ned for dagens faglige indslag. Slagelse er en velbesøgt og anerkendt handelsby – både i form af byens gader med butikker en masse, men også i form af flere storcentre i nærområdet. Dog er det især Vestsjællandscentret, der ligger lige i hjertet af Slagelse, som hver evig eneste dag trækker masser af handlende til. Og det med god grund. Centret huser nemlig over 50 butikskoncepter, og med over 900 gratis parkeringspladser er det bestemt også til at finde en plads til jer. Hvad end I kommer i flere biler eller bus.
Kok Amok, Madam Bagger, Slagelse Lystanlæg, Jakobsen Vine, The Old Irish Pub samt Roots4. Dette er et udsnit af nogle af de steder, I kan skrive ind i jeres plan over teambuilding dagen i Slagelse, da det giver et bredt udsnit af ting, I kan foretage jer i byen – både med mad, drikke, gåtur til faglige walk ’n talks samt musik og godt samvær. Kok Amok, Madam Bagger og Roots4 er nogle af de mest anbefalede steder at spise, når du lægger Slagelse et visit, og når mange har fået fyldt maverne med god mad på stederne hér, drager flere videre mod enten Jakobsen Vine (hvis du og kollegaerne skal krydre aftenen med en omgang vinsmagning eller blot hyggelige timer med en god flaske vin) eller Old Irish, der er et sted, med masser af gang i. Her finder I nemlig livemusik, gode øl og lækre drinks, og for de danseglade kollegaer i selskabet, er der her også plads til, at de gamle dansesko for alvor kan stå sin prøvelse.
Ja, Slagelse gør meget ud af deres handels- og byliv, men der er bestemt også plads til, at I kan tage et pusterum fra butikker og strøgtur, inden I skal have jer en velfortjent middag. Pusterummet herimellem kan I med fordel bruge på dagens faglige indspark i form af en gennemgang af sidste måneds vækst, at byde nye kollegaer velkommen til, brainstorme på den nye kommunikationsstrategi, gennemgang af kommende events og projekter eller måske noget helt femte. Hvad end I skal gennemgå noget, snakke om eller diskutere i jeres team eller virksomhed, kan I også finde lokaler hertil i Slagelse. Der er altid masser af gode lokaler på Slagelse Bibliotek, som bliver benyttet af lokale såvel som personer udefra, men I kan også vælge at hoppe i bilerne eller bussen og i fællesskab tage ud til Vilcon Hotel & Konferencegaard. Måske I, når I alligevel skal være væk hjemmefra og bruge masser af kvalitetstid sammen med jeres kollegaer, allerede overvejer at slå jer ned her og kombinere overnatning med masser af plads til det føromtalte faglige indspark.
Vilcon ligger ikke inde i selve Slagelse, men med knap 10 minutters kørsel fra centrum af byen. Her er der blandt andet plads til det store team på 200 mennesker, da det er, hvad der maksimum er kapacitet til i konferencegårdens største lokale – vel at mærke i form af gæster, der skal spise sammen i samme lokale. Herudover er der i alt otte grupperum, fem andre lokaler til mindre oplæg samt 57 dobbeltværelser og tre suiter, men også et 500 kvadratmeterstort område med mulighed for at udstille produkter, malerier eller noget helt tredje, hvis dét er, hvad I har behov for.
Slagelse har lige under 34.000 indbyggere, og faktisk er Slagelse én af Danmarks ældste byer, som blandt andet huser den gamle teglstenskirke, Sankt Mikkels fra 1300-tallet, men også ruinerne fra gamle kloster, Antvorskov Kloster, som har rødder helt tilbage til 1100-tallet. Rundt omkring i byen møder I derfor ofte små levn fra en svunden historisk tid, hvilket blandt andet kommer til udtryk i form af bygninger, pladser, parker og velholdte konstruktioner. Og er I rigtig glade for historie, kan I med fordel lægge Slagelse Museum et besøg eller tage et par kilometer fra Centrum for at gå på eventyr i den velbevarede Trelleborg, der er en over 1000 år gammel vikingeborg.
Trelleborg ligger nemlig i Slagelse Kommune tæt på den lille by, Hejninge, som ikke er mere end cirka seks kilometer fra centrum af Slagelse – og herfra er det muligt at tage bus direkte ind til Slagelse. Vikingeborgen er en af de mest velbevarede kongeborge i Danmark, og på Trelleborg kan I udforske den gamle ringborg med dets aldrende konstruktion samt se og studere det gamle værktøj, flere forskellige våben, tømmerdele, keramik og en lang række andre genstande. Men det er også inde bag borgens murer kan I se fire af de bedst bevarede skeletter fra området.
Derudover rummer udstillingen et antal rekonstruerede vikingedragter, som du og dine kollegaer har mulighed for at prøve – med alt, hvad det indebærer af ringbrynjer, hjælme og våben – så I rigtig kan mærke vikingetiden på egen krop. Og hvem ved, måske få taget en stak sjove billeder til kontoret, og som kan bruges til et humoristisk indspark til at dele fælles minder fra året der gik, under den årlige julefrokost eller sommerfest?
Faktisk er Trelleborg en del af Nationalmuseet, og der hersker derfor ingen tvivl om, hvorvidt der er gjort noget ud af stedet. De arkæologiske fund og rekonstruktioner giver et levende og absolut realistisk indtryk af Trelleborgs historie, borgens funktion og ikke mindst de daværende vikingers liv og hverdag på en ringborg. Der er løbende levendegørelse og flere forskellige arrangementer og events, som løbende bliver offentliggjort, og derfor er der rig mulighed for at time en faglig formiddag på vikingeborgen med ét af arrangementerne.