Kokkeskole teambuilding

Vores kokkeskoler er rigtig gode hvis I vil kombinere en eftermiddagsaktivitet med noget efterfølgende spisning. I kan både vælge at konkurrere imod hinanden eller hygge omkring maden. Mange vælger kokkeskolen fordi det det er en teambuilding aktivitet som alle kan finde en rolle i, og man har både aktivitet og spisning samlet ét sted, og derved slipper man for unødig logistik.

Prøv også:

Kokkeskoler på Fyn Kokkeskoler i København Kokkeskoler i Århus Kokkeskoler i Kolding, Vejle og Middelfart

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet

Kokkeskoler for firmaer

Bøf og bearnaise, smørrebrød, pizza og pasta eller luftigt bagværk?. Efterspørgslen på kokkeskoler buldrer frem som aldrig før, og danskernes interesse for gastronomi er i samme stigende tendens – hvorfor? Ja, fordi vi er glade for velsmag, at blive klogere på smage forskellige og anderledes råvarer, men også noget så simpelthen som at blive meget bedre til at lave mad. Både i form af at sammensætte forskellige smage, teksturer, krydderurter samt salt, sødt og naturligvis, hvad man drikker til det, man selv har kreeret.

Det lyder jo egentlig både lækkert og lærerigt, og prøv så lige at tilføje, at du lærer og afprøver alle disse forskellige teknikker og smage sammen med dine allerbedste kollegaer. Og samtidig måske nyde et iskoldt glas hvidvin, mens fisken damper, eller en iskold øl, mens løgringene friterer, ej at forglemme. Det kan da kun blive en succes, og derfor kan I med fordel overveje, om det ikke er en tur på kokkeskole, hele teamet skal, når den årlige teambuilding skal afholdes.

At gå gastronomiens vej, når der står teambuilding på, ja, menuen, er et supergodt udgangspunkt for store såvel som små teams til at komme tættere på og lære hinanden bedre at kende – men bestemt også for hver enkel kollega at lære sig selv og sine egne kulinariske udfordringer såvel som talenter meget bedre at kende. For gastronomi og madlavningskurser – eller bageskoler og forskellige øl-, vin-, kaffe- og cocktailkurser for den sags skyld – er oplagte til at øge og træne jeres samarbejdsevner på tværs af teamet, men faktisk kan en sådan tur i køkkenet også give god anledning til at sætte alle på kontorets konkurrencegen lidt i spil.

Gastronomisk teambuilding – samarbejde, hygge og læring

Teambuilding er indbegrebet af at samarbejde, prøve grænser af, træde bare små skridt ud over sin egen comfortzone, skubbe lidt til dine kollegaers og samtidig lære en masse. Både om dig selv, men også om en vis portion faglighed – hvad end, det har noget med jeres eget team, egen virksomhed eller branche at gøre, eller om det har noget med en helt anden branche at gøre. Og her kommer netop den gastronomisk branche, med udgangspunkt i kokkeksoler, ind i billedet. Og det er slet ikke nødvendigt selv at være i en virksomhed, der befinder sig inden for gastronomiens verden, hvis I overvejer at sætte kokkeskolen på skemaet under jeres teambuilding.

Madlavning samler folk. Og ligegyldigt, om man er mest til italiensk, dansk, mexicansk, asiatisk eller nordisk generelt, er mad og drikke ofte udgangspunktet for en hyggelig aften og dag – og når man så endda har mulighed for at stå sammen i små såvel som større teams og kokkerere det, I alle senere skal sætte jer ned og nyde i kollegialt selskab, bliver samlingspunktet ikke bedre. Samtidig gør det ikke noget, at I hver især kan lære lidt af hinanden, men også få vejledning og gode råd med fra fagfolk, der hver evig eneste dag bruger deres arbejdstid i et køkken, vel? Derfor er dét at tage på kokkeskole en rigtig god blanding af at komme tæt på sine kollegaer, spise superlækkert mad, lære af sine kollegaer, lærer sine egne kulinariske kompetencer at kende, men også lære af erfarne kokke på det sted, hvor I vælger at tage på kokkeskole.

Ikke nok med, at I kan få ny inspiration i køkkenet og blive rystet godt og grundigt sammen på tværs af jeres team, virksomhed eller organisation, kan I nemlig også blive klogere på blandt andet simple grundteknikker og anderledes smagskombinationer. Det gør I, da en dag på kokkeskole ofte er en vekselvirkning mellem gode snakke og gennemgang af det valgte køkken – asiatisk, italiensk, nordisk eller hvad ellers, I vælger at dykke ned i – samtidig med, at kokken gennemgår gode skikke, skarpe teknikker og den menu, I skal bruge dagen eller aftenen på at lære, lave og spise. Efterfølgende bliver I som reelt inddelt i forskellige hold, så I ikke står 20 mand og skal røre i bearnaisen på én og samme gang, men i stedet kan fokusere og øve jer på noget forskelligt. Når hvert hold er nået i mål med dagens ret eller menu, er det højest sandsynligt ved at være tid til, at jeres udskejelser skal indtages – og måske har I tilvalgt, at kokken gennemgår forskellige muligheder for drikkevarer, som passer til lige netop det, I skal have at spise.

Sådan forløber en eftermiddag og/eller aften på en kokkeskole som reelt, når I bruger jeres teambuilding på masser af hyggelige timer i mados og lækre dufte, men en tur på kokkeskole med dine kollegaer kan måske også vække konkurrencegenet I mange af jer.

Tilsæt blot en lille knivspids konkurrence

En hel klassisk tur på kokkeskole fungerer i praksis som beskrevet ovenfor. Her er der hygge, god mad, højest sandsynligt både vin og øl på menuen, men også masser af teambuilding og kulinariske udfordringer som skal løftes og løses i flok. Men en tur på kokkeskole med kollegaerne behøver nødvendigvis ikke bare være rolig fryd og gammen med hyggelige rødvinsskåle over kødgryderne, for en tur på kokkeskole kan nemlig også sagtens indeholde stress, jag, stærke konkurrencegener og en higen efter at være den bedste af alle sine kollegaer – for hvem vil ikke gerne prale af, at være den bedste på hele kontoret til at stege en perfekt bøf, røre den bedste bearnaise eller bage de bedste macarons?

På en teambuilding dag er der ofte konkurrencer og udfordringer, der skal løses i flok, ja, men sommetider er det også fedt at konkurrence individuelt mod resten af dine kollegaer. Og det er der på nogle kokkeskoler også mulighed for.

I kan dyste på forskellig vis. Hvem kan piske flødeskum stift hurtigst? Hvilken spaghetti carbonara er bedst i en blindtest? Hvem kan gætte råvarerne under en blindsmagning? Hvem laver de sprødeste pomfritter? Der er mange måder, man kan konkurrere på med sine kollegaer, men I kan også vælge at lave en konkurrence de forskellige hold imellem. Det skaber spænding, sjov og en god dynamik imellem dig og dine kollegaer at skulle præstere udenfor sin comfortzone og udenfor noget, der har med virksomheden og de normale arbejdsopgaver at gøre – måske kan taberholdet være dem, der står for planlægningen af årets julefrokost i stedet?

Ved at sætte lidt konkurrence på dagsordenen i sin teambuilding skaber I spænding og får lyst til at give jer endnu mere bag kødgryderne. Og hvem ved, måske lærer du en masse nyt om dig selv og dine kollegaer, når I – bogstaveligt talt – pisker jer igennem marengsen og den hjemmerørte mayonnaise.

Smørrebrød, mexicansk eller kokkeskole ala Den Store Bagedyst?

Mange vælger at tage på kokkeskole, fordi alle har et forhold til mad. Ja, alle har et forhold til den ene eller anden slags mad, og derfor er det en teambuilding aktivitet, som alle kan forholde sig til – men også finde en rolle i. Med det mener vi, at det måske ikke er alle, der er lige gode til at lave store stege eller få styr på sin egen pastadej, men det er det gode ved en tur på kokkeskole. Alle kan have sin egen rolle, og folk kan selv vælge, om de vil lave noget, de er trygge ved eller forsøge at udfordre sine kulinariske evner.

En af de ting, som alle især kan forholde sig til, er smørrebrød. Her kan I forsøge at gøre kokken efter ved at skabe de smukkeste højtbelagte af slagsen, forsøge at sammensætte nye smage eller lave nyfortolkninger af klassiske udgaver af den velkendte skive rugbrød.

Er der i stedet mange af jer, som gerne vil gå på opdagelse i de mere eksotiske køkkener, er der på forskellige kokkeskoler rundt omkring i landet rig mulighed for at dykke ned i de forskellige verdensstrøg. Skal I en tur til Mexicos dynamiske street food? Måske skal I en tur ned til luksus-pølsemanden og lave gourmethotdogs? Bøf- og Bajere-kursus? Franske klassikere og fristelser? Eller hvad med en tur i enten det nye nordiske køkken, den lille kemikers køkken eller måske et vaskeægte bagekursus ala Den Store Bagedyst? Når I vælger, hvilket køkken I ønsker at forsøge jer ud i, gælder det om at mærke godt og grundigt efter. For skal der mel på hænderne? Skal det være simremad, hvor I står i flere timer og lærer om kødets fibre, koge- og stegetid, eller skal I have fiskeskæl på neglene og über-stærke jalapenos ala det mexicanske køkken?

Der er ingen tvivl om, at hvilket køkken I vælger at dykke ned i, bliver I meget klogere på, hvordan dennes klassiske råvarer og smage fungerer hver for sig og i samspil med hinanden. Og der er helt sikkert noget at blive klogere på, hvad end I går ned ad den italienske, franske, asiatiske, vietnamesiske eller mexicanske sti. For på kokkeskolens teambuildings kurser går I i dybden med varernes oprindelse og grundsmage.

Eksempelvis i det mexicanske køkken. Vi er alle vant til at rive den klassiske Tex Mex-blanding ned fra hylderne, tilsætte oksekød, kylling eller kikærter, røre godt rundt på panden og smække et par avocadoer, citron, creme fraiche og hvidløg sammen til en velsmagende guacamole, men mexicansk mad er meget mere end det. I Mexico popper nemlig det ene street food-køkken op efter det andet med velsmagende burritos og quesadillas, men har I nogensinde selv prøvet at gøre gadekøkkenerne kunsten efter med spørde wraps, skaller eller måske en klassisk ceviche med syrlige citrusfrugter og råt, friskt fisk? Måske har du, måske har du ikke, men en tur i den mexicanske kokkeskole kan bestemt gøre jer meget klogere på meget mere end Tex-Mex-pakker.

En stor tendens inden for gastronomiens verden – og bestemt også for populariteten i fjernsynet – er at være superdygtig til at bage. Rugbrød, lagkager, muffins, småkager, boller og hvad ellers, der måtte behage den brødglade tand, men kan du bage med alverdens forskellige typer af mel? Og hvornår er det bedst at bruge ølandshvede kontra spelt- og rugmel? Hvornår skal du vælge at bage på surdej – og i så fald, hvordan pokker laver man en effektiv og velsmagende surdej, der udvikler sig på den helt rigtige måde? Hvis du og dine kollegaer er interesserede i en gennemgang af de bedste såvel som helt korrekte metoder til at få både luftigt og velsmagende brød og kager, er det måske en kokkeskole – nærmere sagt bageskole – med fokus på bagværk i alverdens afskygninger, som I skal give jer i kast med.

Om du er nybegynder i et køkken eller ej, er fuldstændig underordnet. For under alle omstændigheder skal du og dine kollegaer nok få udvidet den gastronomiske horisont på en tur på kokkeskole på jeres teambuilding dag.

Lær at kombinere alle smagsoplevelser for dine gæster – tørre såvel som våde

Lige gyldigt hvilket køkken, I vælger at udfolde jeres gastronomiske evner i, skal der naturligvis også være lidt våde varer med til sådan en dag i røg og damp. Derfor er det passende også at overveje, om drikkevarer – og måske en gennemgang af passende øl såvel som vine – ikke skal inkluderes i en dag på kokkeskole, hvor I naturligvis ikke skal gå ned på unikke smagsoplevelser.

Specialøl, udvalgte vine og perfekt kombinerede drinks og cocktails. At drikke helt perfekt afbalancerede drikke kan gøre en kæmpe forskel for jeres smagsoplevelser, når I i slutningen af dagen skal smage på alle de lækre retter, I har kreeret i fællesskab. Det er både lækkert at drikke øl og vin, der passer til maden, men også et supergodt tiltag, hvis I kan lære en masse om, hvordan man sammensætter en hel menu fra retter og aperitif til drikkevarer og snacks. Både før, under og efter maden.

Derfor kan en kokkeskole både være en gastronomisk aften, hvor I lærer om råvarer, potter og pander, men det kan også være en aften, hvor I går lidt væk fra at kokkerere og i stedet have fokus på de våde varer. I kan vælge alt fra kaffe- og baristakurser, cocktailkurser, vin- eller ølsmagning til gin- og romsmagning til kurser i, hvordan man laver sin egen snaps, rom, gin eller sine egne øl.

Ligegyldigt hvilken form for kokkeskole, hvilket køkken eller hvilke våde drikke, I kaster jer ud i på jeres teambuilding dag, er der hvert fald én ting, der er stensikkert. Og det er, at I er garanteret en fantastisk dag med masser af kollegialt fællesskab, hyggelige timer, fantastiske smagsoplevelser og ikke mindst masser af læring – læring, I hver især kant tage med hjem og imponere jeres bedre halvdel, familie og venner med.

Har du spørgsmål? Ring til os:
71 99 26 06
1.725
Virksomheder har bedømt vores teambuilding.
4,6 ud af 5

Modtag 5 gratis teambuilding øvelser

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt 5 gratis teambuilding øvelser