Teambuilding for børn & unge

Trænger 5.B til at blive rystet godt sammen efter en lang sommerferie, skal håndboldholdet udvikle deres samarbejdsevner, eller skal familiens unge kusiner og fætre teste deres viden om hinanden? Når der skal tænkes teambuilding ind på børn og unges præmisser, kan det gøres på mange forskellige måder. Både ude og inde, på en enkelt dag, et par timer eller sågar en forlænget weekend. Længden af forløbet er underordnet, bare der er fart over feltet, masser af aktiviteter, udfordringer, en masse konkurrence og ikke mindst tid til at være sammen.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet

Teambuilding med fokus på børn og unge

Lejrture, klassens time, skoleudflugter, stævner med håndboldholdet og klasseture. Der er mange situationer, hvor børnene har lidt ekstra tid i kalenderen til andet end at gå op i skolen, lektier og at nå til sine fritidsaktiviteter. For når hverdagens tommerum kører derud ad, er det måske ikke samarbejdsevner, styrket kommunikation og et bedre kendskab til hinanden samt hinandens svagheder og styrker, der er i fokus. Derfor er det lige så oplagt for børn som for voksne at få planlagt og eksekveret en teambuilding dag, hvor selve barnet, men især barnets relation og evne til at samarbejde og kommunikere med ligesindede er omdrejningspunktet.

Ja, teambuilding for børn lyder måske en smule langhåret. Men at styrke samarbejds- og kommunikationsevner kan være andet end ærteposekast og sanglege i en rundkreds i skolens gymnastiksal. Der er nemlig masser af aktiviteter, du kan planlægge til fordel for dit barn og barnets venner, familiemedlemmer samt klasse- eller holdkammerater. Det gælder blot om at tænke lidt ud af boksen, og måske skule lidt over til en række af de aktiviteter, der er til voksne. For mange af disse kan nemlig også sagtens fungere – måske i en lidt mere modereret udgave – i børnehøjde.

Leg som udviklingsgrundlag

Børn tager bestemt ikke skade af at arbejde med sig selv og sine relationer til sin omgangskreds. Tværtimod. Jo tidligere børn lærer og er opmærksomme på at samarbejde samt at give plads til andre børn, jo bedre bliver de til det senere i deres voksne liv. Sådan lyder det i en artikel foretaget af Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforening, BUPL, der henviser til en undersøgelse foretaget af Verdensbanken. Her lyder det sig også, at børn simpelthen lærer bedst ved netop samspil med andre, men også gennem udfordringer og leg.

Dette gælder faktisk også for børn helt ned i alderen 3-5-års, viser rapporten ’ World Development Report 2018: Learning to realize education’s promise’, som Verdensbankens undersøgelse bygger på. Der er derfor ingen tvivl om, at børn såvel som voksne i den grad får noget ud af at samarbejde samt udfordre sig selv og sine medmennesker, og allerbedst er det, hvis det sker gennem leg – leg, som teambuilding i den grad må siges at kunne mestre.

Ovenfor kommer det tydeligt til udtryk, at teambuilding for børn i alle aldre bestemt har sine fordele. Og fordi at netop børn i alle aldre kan have stor gavn af en enkelt eller sågar flere dage med samarbejdsudvikling, er der et hav af muligheder, du kan planlægge for dit barn og dets venner og veninder. Det gælder bare om at tænke ind, at leg, udvikling og samarbejde med fordel kan kombineres og tilsammen danne rammerne for perfekte børnevenlige teambuilding aktiviteter.

Du tænker måske, om det virkelig kræver en hel dag eller weekend at tage af sted med dit barn og dets kammerater for at udvikle deres samarbejds- og kommunikationskompetencer. Og nej, det gør det måske ikke nødvendigvis, men for mange kan det være svært at vide, hvordan man skal planlægge netop en klassetur, en rysten-sammentur med gymnastikforeningen eller en dag med både 3A og 3B for at komme konflikter klasserne imellem til livs. Og her kunne en dag med fokus på teambuilding i børnehøjde bestemt være en fordel.

Teambuilding for børn i alle aldre og dele af landet

I en tid hvor der er fokus på digital mobning, børns adfærd på de sociale medier og ikke mindst, hvor svært det kan være at få børnene til at lægge telefonen, Ipad’en eller computeren fra sig og komme ud i det fri, er en dag spækket med aktiviteter – og ikke nødvendigvis med et bimlende apparat i hænderne fra morgen til aften – måske løsningen. Både børn, men faktisk også børnenes forældre. For det er jo ikke kun børnene, der er aktive og i gang hele dagen på sådan en teambuilding dag. Nej, I kære forældre er naturligvis også med til at styre slagets gang, så alt forløber som planlagt og uden de store konflikter.

Ude eller inde? Med fart over feltet, en bold mellem fødderne, i kajak, kano eller i en gummibåd? Skal regnestykket regnes ud, rebussen gennemtænkes, eller skal mysteriet løses? Måske skal der bygges det højeste og mest robuste legetårn, eller også skal I efterligne en stjernekok, når I selv skal prøve kræfter med gastronomi i børnehøjde. Ja, teambuilding forekommer bestemt i børnehøjde, og som tidligere nævnt er det måske blot at tænke lidt ud af boksen og hente inspirations fra de voksnes verden inden for teambuilding.

Alt kan nemlig tænkes ind i en dag med teambuilding for børn, og overvejer I at gøre en weekend ud af de samarbejdsløftende aktiviteter, kan I med fordel finde gode overnatningssteder rundt omkring i landet. Flere forskellige hostels, campingpladser og lejrskoler har masser af gode muligheder for børn – og naturligvis også deres forældre – hvis I fortæller dem om jeres teambuilding plan. Mange steder står forstanderen sågar klar til at hjælpe jer med at finde de rette aktiviteter i nærområdet, for når man pludselig er 200 kilometer væk hjemmefra, hvor pokker går man så hen, når børnene skal spises af med en børnevenlig buffet, ja, eller skal have 25 børn til at fange deres egen aftensmad?

Dét kan personalet på jeres indtjekningssted helt sikkert hjælpe dig, men et rigtig godt sted at starte er også her på siden, hvor du kan finde et hav af forskellige aktiviteter og muligheder for dig, dit barn og dets kammerater. Både, når det kommer til dagsaktiviteter, men også hvis du planlægger at hive børnene og dertilhørende forældre med på teambuilding i flere sammenhængende dage.

Rigtig god fornøjelse – til børn og barnlige sjæle.

Har du spørgsmål? Ring til os:
71 99 26 06
1.722
Virksomheder har bedømt vores teambuilding.
4,5 ud af 5

Modtag 5 gratis teambuilding øvelser

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt 5 gratis teambuilding øvelser