Brug for Hjælp? Kontakt os: [email protected] / 71 99 26 06

Teambuilding styrker sammenholdet

 

Hvad er formålet med teambuilding og hvad skal det egentlig talt gøre godt for? Det spørgsmål stiller du garanteret dig selv og derfor er du havnet her. Men bare rolig – når du er færdig med at læse her, er du slet ikke i tvivl om, at din virksomhed kan få stor gavn af teambuilding.

Behovet for teambuilding opstår, når en virksomhed har ansatte på alle niveauer, som er sammensat på tværs af personlige og kulturelle forskelle. Disse forskelle kan styrke sammenholdet og produktiviteten, mens de, hvis man er uopmærksom på dem, også kan skabe splid i virksomheden. Og det er her teambuilding kommer ind i billedet.

Helt grundlæggende går teambuilding ud på at stimulere sammenholdet i en gruppe, og styrke fokus på gruppens fælles mål og ambitioner. Samtidig kan teambuilding, som en afledt effekt, styrke personlige relationer mellem ansatte og bidrage til, at styrker og svagheder kan udnyttes og håndteres bedre i virksomheden.

I teambuilding-øvelser er holdets indsats med andre ord i fokus. Øvelserne opfordrer deltagerne til at samarbejde og koordinere en fælles indsats, som tager højde for individuelle forskelle i gruppen. Samtidig lærer øvelserne de ansatte at stole på hinanden – og samtidig indse, at gruppen kan løfte langt flere og mere komplekse opgaver, hvis alle arbejder sammen.

Foruden styrket sammenhold bidrager teambuilding også til en højere arbejdsmoral. Teambuilding-øvelser styrker organisationen som helhed og skaber gensidige afhængighedsforhold hele vejen fra toppen af virksomheden og nedad.

Teambuilding får med andre ord det bedste frem i dine ansatte, øger produktionen og styrker sammenholdet i virksomheden – og derfor bør du prioritere teambuilding i din virksomhed.

 

Udvalgte teambuilding aktiviteter: